Wortelen; rauw en natuurlijk gezond!

Wortelen

Een van de gezondste groentes zijn wortelen. Een voordeel van de wortel is dat je het ook heerlijk rauw kunt eten. Een wortel bevat maar heel weinig koolhydraten wat het tot een geweldige snack maakt. Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen. Een wortel bevat veel vitamine A. Dit is een vet-oplosbare vitamine die goed is voor het herstel van je huid. Daarnaast helpt deze vitamine je aan een goed immuunsysteem en zorgt het ervoor dat je goed kunt zien als het donker begint te worden. Een ander voordeel van de wortel is dat deze veel betacaroteen bevat.

Wortelen bevatten naast vitamine A ook veel vitamine B en C. Deze vitaminen helpen je niet alleen aan een beter immuunsysteem, maar dragen ook bij aan je spijsvertering en hormoonhuishouding. Als je bijvoorbeeld in de overgang komt dan is overgewicht niet alleen een probleem, maar vaak ook botontkalking. Om botontkalking tegen te gaan heb je niet alleen calcium nodig, maar ook het stofje kalium. Gelukkig bevatten wortelen veel kalium wat helpt tegen osteoporose (botontkalking).

Tot slot bevatten 100 gram wortelen wel 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels. Ze leveren geen calorie├źn, maar geven wel vulling aan de maag. Dat is essentieel als je aan het afslanken bent. De vezels zorgen er niet alleen voor dat je een goede stoelgang hebt en geen hongergevoel, maar houden ook je cholesterol in evenwicht.